Wat is een certificaat van echtheid?

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 16:27

Wat is een certificaat van echtheid?

Een certificaat van echtheid, ook wel een COA genoemd, is een zegel of kleine sticker op een eigen computerprogramma, t-shirt, memorabilia’s of kunstwerken. Het is meestal een zegel op papier dat een specifiek kunstwerk bevestigt en dat is gemaakt om aan te tonen dat het item authentiek is. Computers hebben een licentienummer, waarmee wordt gecontroleerd of het programma een echte, legale kopie is. Kunstwerken of posters worden geleverd met een certificaat van echtheid, ondertekend en verzegeld door een gerenommeerd taxateur of veilinghuis. 

 

Welke gegevens bevat een geldig COA?

  • specifieke details: wanneer en hoe het is geproduceerd, namen van mensen of bedrijven die betrokken zijn bij de productie van het kunstwerk, de exacte titel van het werk, de afmetingen van het kunstwerk en de namen van naslagwerken, tijdschriften of soortgelijke bronnen die specifieke of gerelateerde informatie over dat kunstwerk of de kunstenaar bevatten. 
  • Het COA moet ook de kwalificaties en volledige contactgegevens vermelden van de persoon of entiteit die het certificaat heeft opgesteld met zijn of haar volledige en actuele contactgegevens. 

 

Hoe betrouwbaar zijn COA’s?

Vanwege online veilingsites waar verkopers valse echtheidscertificaten verstrekken om hun kunstwerken op de markt te brengen of te verkopen ontstaan er veel misverstanden.

COA’s worden vaak gebruikt om bewijs te leveren dat de handtekening op een ondertekend item echt is. Helaas zijn de meeste van deze COA’s geproduceerd door frauduleuze verkopers om de koper aan te moedigen nepartikelen te kopen.

In veel gevallen zijn deze COA’s waardeloos en niet traceerbaar. Contactgegevens missen, onjuiste adressen of bedrijven die niet meer bestaan. 

 

Welke COA’s vertrouwen wij?

JSA James Spencer Authentication (Amerika)

Zobie Authentic Autographs (Amerika)

CPA Authentics Autograph Consigments (Amerika)

Beckett Authentication Services - BAS (Amerika)

Corner4Art (Spanje)

INK memorabilia - AFTAL (Engeland)

Autograph COA (Engeland)

Beckett Authentication Services - BAS (Amerika)

Corner4Art (Spanje

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.